Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Στα πλαίσια των μνημονιακών περικοπών που βάλουν τις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας (ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους κ.λ.π.) το ΙΚΑ μειώνει κατά 50% την χρηματοδότηση σε βοηθήματα άμεσης ανάγκης προς επιβίωση σε άτομα με αναπηρία!!!

Το μέτρο έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου, δίχως την παραμικρή ενημέρωση των ασθενών.

Αυτή η απόφαση βάλει κακουργηματικά τους πολίτες με βαριά κινητικά προβλήματα και τις οικογένειές τους, στερώντας τους την δυνατότητα επιβίωσης, αφού περικόπτονται βοηθήματα και αναλώσιμα ιατρικώς απαραίτητα για την εξυπηρέτησή και υγιεινή τους. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΑΜΕΣΑ  ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ!!!

Ύστερα από χρόνια καταδυνάστευσης των ασφαλιστικών ταμείων και της ανεξέλικτης εκμετάλλευσης εταιριών οι οποίες   βγάζουν κέρδη  υπερκοστολογώντας τα αναπηρικά βοηθήματα, είναι αισχρό να «την πληρώσουν» τα άτομα με αναπηρία!!!!!

Στην Αθήνα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, 9 άτομα σε αναπηρικό αμαξάκι έκαναν κατάληψη 40 ωρών στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ

ΕΜΕΙΣ, ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ/ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00π.μ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ.

Ομάδα προσβασιμότητας Α.Π.Θ.

Αγανακτισμένοι Λ.Πύργου- Ομάδα δράσης δια την Αναπηρία

Ανεξάρτητοι πολίτες

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑμεΑ

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ. : 6972082175,6936754286,6944285957

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου