Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Αιτήματα Προς Υπουργείο Παιδείας

Καλησπέρα, αυτά είναι κάποια αιτήματα που είχα ετοιμάσει πριν 3
χρόνια, σε μία άλλη προσπάθεια που ξεκινούσε τότε και δεν είχε καμία
συνέχεια.Δείτε τα , αν θέλετε τα χρησιμοποιείτε , εννοείτε ότι
μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε οτιδήποτε
 Σπυριδούλα Ανδρεάδου





              ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                    ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
                                            ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

                                                ΑΡΘΡΟ ΙΙ -74


 Α) Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην πρόσβαση στην επαγγελματική και συνεχή κατάρτιση.

       Β) Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ευχέρεια δωρεάν παρακολούθησης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

       Γ) Η ελευθερία ίδρυσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με σεβασμό των δημοκρατικών αρχών καθώς και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥΣ  σύμφωνα με τις θρησκευτικές, φιλοσοφικές και παιδαγωγικές πεποιθήσεις τους, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΑ σύμφωνα με τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ που διέπουν την άσκηση τους.

1)     ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ( Να γίνονται οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών,  του βοηθητικού προσωπικού και των ειδικοτήτων μέσα στο καλοκαίρι , και αρχές Σεπτεμβρίου να δηλώνουν μεταθέσεις , έτσι ώστε να ξεκινάει η σχολική χρονιά  ομαλά χωρίς ελλείψεις. Οι πιστώσεις για τα σχολεία να υπογράφονται από τον αρμόδιο υπουργό έγκαιρα)
2)     ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΦΙΚΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ .Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΌΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ  ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ 16ο ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ  ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
3)     ΜΕΤΑ ΤΟ 16ο ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ  ΧΩΡΟΙ ΦΟΙΤΗΣΗΣ  ΕΦ΄ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ
     ( δηλ. ένα σχολείο ζωής , που θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό    και θα εκπαιδεύει τα άτομα με αναπηρία να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινότητα – εκπαίδευση τουαλέτας , εκμάθηση σίτισης , ντύσιμο, θέματα υγιεινής και καθαριότητας- μια προετοιμασία για την αυτόνομη ή ημιαυτόνομη διαβίωση τους , όταν δεν θα υπάρχουν πλέον οι γονείς να τους στηρίζουν ).
4)     ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ  ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΟ , ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ( για να  μην διαταράσσεται η οικογενειακή  ρουτίνα. Οι περισσότεροι γονείς εργάζονται αναγκαστικά και οι δύο για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα για τους καλοκαιρινούς μήνες υποχρεούνται κάθε χρόνο να κάνουν έναν μεγάλο αγώνα για να βρουν κάποιο άτομα ικανό να εμπιστευθούν την φροντίδα του ατόμου με αναπηρία. Τα έξοδα αυτά είναι δυσβάσταχτα για την οικογένεια.)
5)     ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ( ετσι ώστε να αποφεύγονται τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούνται κάθε χρόνο με καθυστερημένες πιστώσεις για αναπληρωτές , που έχει ως συνέπεια να φτάνουμε στην μέση και κάποιες φορές στο τέλος της σχολικής χρονιάς και να μην λειτουργεί ένα τμήμα του σχολείου και όταν πρόκειται για ειδικό βοηθητικό προσωπικό να μην λειτουργεί όλο το σχολείο).
6)     ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ( φυσιοθ/τες , λογοθ/τες, εργοθ/τες, μουσικοθ/τες, γυμναστές) ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΑΙΖΟΝ
     ( ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να παρακολουθούν ένα  ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης)
7)     ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ , ΕΝΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ.  
8)     ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ  ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ  
            ( ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των μαθητων π.χ. για τους μαθητές με προβλήματα όρασης βιβλία ,γραφομηχανές Braile








  ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

                ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
                                            ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
          
                                               ΑΡΘΡΟ ΙΙ- 95

                                  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

           Κάθε πρόσωπο δικαιούται να έχει πρόσβαση στην πρόληψη σε θέματα υγείας και να απολαύει ιατρικής περίθαλψης ,σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις εθνικές νομοθεσίες και πρακτικές. Κατά τον καθορισμό και την εφαρμογή όλων των πολιτικών και δράσεων της Ένωσης  εξασφαλίζεται υψηλού επιπέδου προστασία της υγείας του ανθρώπου.
1)     ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑμεΑ ( ανεξαρτήτου    
Ηλικίας )στα  50 ( να ισχύει για όλους τους ασφαλιστικούς φορείς)


2)ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ( δεν νοείτε εν έτη 2008 , ένα παιδί με αναπηρία να σέρνεται από επιτροπή σε επιτροπή σαν να κάνει πασαρέλα  – επιτροπή για το επίδομα αναπηρίας στον ασφαλιστικό του  φορέα, επιτροπή στην πρόνοια σε περίπτωση νοητικής καθυστέρησης, επιτροπή για τις λογοθ/πειες εργοθ/πειες φυσιοθ/πειες- επιτροπή για αναπηρικά αμαξίδια ,επιτροπή για αξιολόγηση των ΚΔΑΥ και πολλές άλλες επιτροπές βάσει εξατομικευμένου προβλήματος του κάθε παιδιού ).

3)ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ( π.χ. η εγκύκλιος του ΙΚΑ δικαιολογεί χαρτοβάμβακα και υποσένδονα σε άτομα  που για πολλούς λόγους δεν μπορούν να πάνε στην τουαλέτα. Εν έτη 2008 που ετοιμαζόμαστε να χτίσουμε τα πρώτα ξενοδοχεία στο φεγγάρι , εσείς θα φορούσατε χαρτοβάμβακα και θα πηγαίνατε στην δουλειά σας  χωρίς να φαίνεστε
     << βρεγμένοι >> ?????






4)     ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ 24ωρη ΒΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ  ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
      ( Είναι απαράδεκτο γονέας από Θεσσαλονίκη να αναγκάζεται να ταξιδέψει  στην Αθήνα για να σφραγίσει δύο δόντια του παιδιού του, που χρειάζεται    γενική αναισθησία, αφού το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που έχετε ορίσει   αρμόδιο στην πράξη δεν αναλαμβάνει τα περιστατικά αυτά.).Όσους γονείς και αν ρωτήσετε θα έχουν να σας περιγράψουν αντίστοιχα περιστατικά , διαφορετικών ιατρικών ειδικοτήτων. Και αφού η Θεσσαλονίκη  η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα , τι να φανταστούμε για μικρότερες πόλεις ή  νησιά ??????


5)     ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΣΕ 24 ωρη ΒΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ (ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γονείς οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα , και λόγω τακτικών νοσηλειών των παιδιών τους κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν την δουλειά τους) 

6)     ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ( π.χ. για την λογοθεραπεία το ΙΚΑ δίνει περίπου 9€ ανά συνεδρία όταν οι γονείς πληρώνουν ανά συνεδρία 30 – 40 €  κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την εργοθεραπεία και φυσιοθεραπεία)


7)     ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ Ή  ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή  ΑΠΕΒΙΩΣΑΝ  ΚΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ( όπως π.χ. τα χωριά SOS). ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ  ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ.  




             ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

                                                ΑΡΘΡΟ   ΙΙ-86
                           ΕΝΤΑΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

        Η ένωση αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρίες να επωφελούνται μέτρων που θα τους εξασφαλίζουν την  αυτονομία , την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή στον κοινοτικό βίο.

                                               ΑΡΘΡΟ ΙΙ -75
       Α) Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να εργάζεται και να ασκεί το        επάγγελμα , το οποίο επιλέγει ή αποδέχεται.


1) ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ  ΟΠΟΥ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ  ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΕ  ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ( ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ Ή ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ( ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ). 


2) Ο ΝΟΜΟΣ 2643/1998  ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.


                                   ΖΗΤΟΥΜΕ :

α) ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΣΑ 

β) ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

γ) ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ , ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ , ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟ ???

δ)ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ , ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ???

      ε) ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ , ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ  ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ?????

     3) ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ – ΠΤΥΧΙΩΝ  ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ( π.χ. Λακκιά Θεσσαλονίκης).

4) ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ή         ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ( Ανθοκομικής ,  ζωγραφικής, ειδών δώρων, πλυντηρια κ.α.)
     ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΟΠΟΥ
     ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

5) ΑΜΕΣΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ  ΣΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ       ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου