Βασικές Πληροφορίες - Κάλεσμα

Φωτογραφίες σχετικά με το σημείο που βρισκόμαστε και την προσβασιμότητα που υπάρχει. (Για να ξέρετε πως θα έρθετε και τι να περιμένετε.) Όλο το άλμπουμ με λεζάντες-οδηγίες εδώ
  
___________________________________________________________________________
ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Είμαστε οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου. Είμαστε Αγανακτισμένοι από μια Πολιτεία που μας πετά στο περιθώριο. Είμαστε Αγανακτισμένοι από την Πολιτική της χώρας μας στα άτομα με αναπηρία.  Έλλειψη Προσωπικού, έλλειψη Σχολείων, κόψιμο Επιδομάτων και Παροχών, Κοινωνικός Ρατσισμός. Μα πάνω απ’όλα έλλειψη ευαισθητοποίησης, συνειδητοποίησης των αναγκών και προώθησης βελτίωσης της ζωής των ατόμων με αναπηρία. Οι εργαζόμενοι σε χώρους αναπηρίας αντιμετωπίζουν επίσης πολλά προβλήματα: συμβάσεις ομηρίας, άσχημες συνθήκες εργασίας λόγω ελλείψεων προσωπικού, καθυστερήσεις πληρωμών και απολύσεις.
Οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου καθημερινά από τις 6:00 μ.μ. πραγματοποιούν λαϊκή συνέλευση.
Απο αυτήν την συνέλευση δεν χρειάζετα να λείπει κανείς!  Η ομάδα αναπηρίας των αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου ανέλαβε να φτιάξει έναν χώρο προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία και κάθε πολίτη με προβλήματα μετακίνησης   ( μητέρες με καρότσια, ηλικιωμένοι ). Είμαστε καθημερινά εκεί από τις 6:00μ.μ.
Καλούμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία , τις οικογένειές τους, τους συλλόγους και τα σωματεία ατόμων με αναπηρίες , τους εργαζομένους σε χώρους αναπηρίας και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να έρθει στην συνέλευση των αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου για να συζητήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε και να αποφασίσουμε την δράση μας αμεσοδημοκρατικά.
Επίσης στα πλαίσια μιας προσπάθειας καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι χώροι αναπηρίας, σας ζητούμε να καταγράψτε όποια ζητήματα σας απασχολούν και τις προτάσεις σας για να παρουσιαστούν στην συνέλευση.

 Για Επικοινωνία: Μαρία Παπαδοπούλου 6936754286 aaiirraamm@gmail.com
 Για αποστολή κειμένων κ.λ.π. : Οικονόμου Ανθή 6977419100 oikonomou.anthi@gmail.com

________________________________________________________________


Ενημερωτικό ,  Πέμπτη 2/6/2011 
Αναγνωρίζοντας την σημασία συμμετοχής των ατόμων με αναπηρίες στην διαμαρτυρία των Αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου, όπως και την ανάγκη για συζήτηση και συνδιαλλαγή δημιουργήθηκε η ομάδα δράσης για την αναπηρία.
 Tην χθεσινή μέρα, Πέμπτη 2/6 στο χώρο της συνέλευσης προσήλθαν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομάδας, μέλη της ομάδας Αυτονομίας και Επικοινωνίας του Δήμου Καλαμαριάς για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και μέλη της  Ε.Σ.Β.Ε. (Εταιρία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος). Τα μέλη της Ε.Σ.Β.Ε. παρέδωσαν κείμενο διαμαρτυρίας - κάλεσμα για τη συμμετοχή των «αγανακτισμένων» στην κινητοποίησή τους, την Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας (παλιά νομαρχία, Ντεπώ), η οποία και επικυρώθηκε με ψηφοφορία από τη συνέλευση.
 Στόχος είναι να γινόμαστε όλο και περισσότεροι…., να βγούμε από τα σπίτια μας και να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση της κοινωνικής πολιτικής, την ανισότητα, τον ρατσισμό και την απαξιωτική  στάση του κράτους σε συμπολίτες μας με αναπηρία. Η συμμετοχή του καθένα μας είναι πολύτιμη…..
Προωθήστε αυτό το κείμενο και το κάλεσμα σε όσους μπορείτε περισσότερους ( σε φίλους, σε ΑμεΑ, σε συλλόγους και σωματεία ατόμων με αναπηρία, σε κάθε συμπολίτη μας) ώστε να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.
Σας περιμένουμε στην πλατεία!

Τηλ. Επικοινωνίας για οποιαδήποτε εξυπηρέτηση ή ενημέρωση : Μαρία Παπαδοπούλου 6936754286, 6980816663

________________________________________________________________


Η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο στη Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε από γονείς ατόμων με Αναπηρίες, με σκοπό κατ’αρχήν να καλύψει το θλιβερό κενό που υπάρχει στο «περίφημο» Κράτος Πρόνοιας, αλλά και να συμβάλλει στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ισότιμη ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία.
Σήμερα η ΕΣΒΕ συμπληρώνει πάνω από 30 χρόνια συνεχούς προσφοράς, εξυπηρετεί 70 άτομα με πολλαπλές αναπηρίες και απασχολεί 44 εργαζόμενους. Όλοι αυτοί δυστυχώς κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο, αφού οι απαραίτητες κοινωνικές/ προνοιακές παροχές είναι οι πρώτες που θίγονται από το Μνημόνιο, με συνέπεια η ΕΣΒΕ αλλά και πολλοί άλλοι φορείς του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος να κινδυνεύουν να κλείσουν.
Την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 10.30’ το πρωί, οι εργαζόμενοι, οι εξυπηρετούμενοι της ΕΣΒΕ και οι οικογένειες τους θα βρεθούν στη Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας (ντεπό, παλιά Νομαρχία) σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της καταβολής της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης.
          Αρκετά σηκώνουν ήδη στις πλάτες τους οι ανάπηροι ….Ας μην τους φορτώσουμε ΚΑΙ την οικονομική κρίση…..

Οι εργαζόμενοι,
το Διοικητικό Συμβούλιο
και οι εξυπηρετούμενοι της Ε.Σ.Β.Ε.